Reparatie & Reiniging

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heriz beschikt over vakmensen die vrijwel elke beschadiging aan uw kostbare tapijt onzichtbaar kunnen repareren, of dit nu een handgeknoopt tapijt is of een handgeweven Kelim. Kale plekken door slijtage, mottengaten, kapotte tapijtranden of versleten franje kunt u met een gerust hart aan ons over laten. Zelfs grotere gaten kunnen wij met de hand opnieuw inweven en knopen. Wij restaureren ook antieke tapijten.

Neem contact met ons op

Bij ons betaalt u pas achteraf en bij 100% tevredenheid!

Stap 1 + 2

Beoordeling & Reiniging

We Inspecteren eerst het tapijt grondig om het type en de omvang van de schade te begrijpen. Dit bepaalt de benodigde reparatietechnieken. Veelvoorkomende problemen zijn versleten gebieden, gaten, mottenschade, verbleekte kleuren, rafelige randen en beschadigde franje.

Voordat er een reparatie plaatsvindt, is het essentieel om het tapijt te reinigen om vuil, smeer en eventuele ongedierte te verwijderen. Dit gaat vaak gepaard met een zachte wasbeurt met gespecialiseerde oplossingen.

Reparatie

Dit tapijt moest gerepareerd worden, er zullen veel nieuwe knopen gelegd moeten worden

Stap 3 + 4

Herweven & Randreparatie

Als er gaten of versleten gebieden zijn, moeten deze opnieuw worden geweven. Dit houdt in dat de draad zorgvuldig wordt afgestemd op zowel kleur als textuur, waarna opnieuw wordt geknoopt in de stijl van het originele weefsel.

Randen die rafelig of beschadigd zijn geworden, kunnen opnieuw worden gebonden. Dit betekent dat er nieuwe garens om de rand worden gewikkeld om het uiterlijk te versterken en te herstellen.

Nieuwe rand

Eerste zal de oude rand verwijderd moeten worden, daarna kunnen nieuwe garens om de rand worden gewikkeld om het uiterlijk te versterken en te herstellen

Stap 5 + 6

Franje Reparatie & verven

Als de franje (de kwastjes aan de uiteinden van het tapijt) beschadigd is, kan deze worden gerepareerd of vervangen. In sommige gevallen wordt er een nieuwe franje opgenaaid, of de bestaande wordt versterkt.

Als de kleuren zijn vervaagd of als de in het reparatieproces geïntroduceerde nieuwe garens niet precies overeenkomen met de originele kleuren, kunnen specialisten kleurherstel uitvoeren. Dit betekent dat de vezels zorgvuldig opnieuw worden geverfd om de oorspronkelijke tint te evenaren.

Nieuwe Franjes

Op dit tapijt worden nieuwe franjes gezet

Stap 7, 8

Eindinspectie

Soms kan een tapijt na verloop van tijd vervormd raken. In dergelijke gevallen wordt het uitgerekt en op een vlak oppervlak vastgezet om de oorspronkelijke vorm te herstellen.

Nadat alle reparaties zijn uitgevoerd, ondergaat het tapijt een eindinspectie om ervoor te zorgen dat het herstel naadloos is en dat de integriteit van het tapijt intact is.

Strekken & Eindinspectie

Bijna alle franjes zijn hersteld, nu kunnen eventuele vervormingen rechtgetrokken worden en daarna volgt de eindinspectie

Stap 9

Bescherming

Als het eenmaal is gerepareerd, overweeg dan het gebruik van tapijtpads. Deze kunnen de levensduur van uw tapijt verlengen door het te beschermen tegen slijtage. Regelmatig onderhoud en preventieve maatregelen, zoals bescherming tegen direct zonlicht, frequent roteren en professionele reiniging, kunnen ook helpen de levensduur ervan te verlengen.

Bescherming

Regelmatig onderhoud en preventieve maatregelen, zoals bescherming tegen direct zonlicht, frequent roteren en professionele reiniging, kunnen helpen de levensduur van een tapijt te verlengen

Reparatie

Voor en Na

Als de franje (de kwastjes aan de uiteinden van het tapijt) beschadigd is, kan deze worden gerepareerd of vervangen. In sommige gevallen wordt er een nieuwe franje opgenaaid, of de bestaande wordt versterkt.

Voor
Na

Beschadigd tapijt

De drie foto's links tonen het vakkundige proces van het herstellen van een gat in een tapijt. Van de initiële beoordeling van de schade tot het zorgvuldige herweven en de uiteindelijke afwerking, elk beeld vangt een cruciale stap in het restaureren van het tapijt naar zijn oorspronkelijke pracht.

Reparatie van randen

De randen van een handgeknoopt tapijt zijn vaak het eerste dat slijt, gezien hun blootstelling aan constante beweging en gebruik. Het zorgvuldig herstellen van deze randen vereist een bijzondere vaardigheid. Elke draad moet nauwkeurig worden uitgekozen qua kleur en dikte om naadloos aan te sluiten bij het originele ontwerp. Het is een delicate taak waarbij de hersteller niet alleen de structuur van het tapijt behoudt, maar ook de ziel ervan eer aandoet. Voor deze gespecialiseerde restauratie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ervaar de passie en expertise waarmee wij uw tapijt weer tot leven brengen.

Neem contact met ons op

Wij zullen u zo spoedig mogelijk proberen te antwoorden

Adres:

Goudsesingel 214, 3011 KD Rotterdam

Openingstijden:

Maandag: 13:00–18:00
Di - Za: 10:00–18:00
Zondag: Gesloten

Contact:

Tel: 010 414 4002 / +31 6 38297658 / info@heriztapijten.nl